Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50 ευρώ | Δωρεάν παράδοση εντός πόλης Ηρακλείου

Βρείτε μας στα social:

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30 ευρώ

Προζύμι σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Sourdough School!

 Για το προζύμι μας αλέθουμε όλα τα εμβληματικά προϊόντα του νησιού μας, έτσι ώστε να αποκτήσει το μέγιστο δυνατό μικροβίωμα για ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα και μια άριστη ψυχική υγεία και ευεξία, σύμφωνα με το πρωτόκολλο του Sourdough School!

Το προζυμένιο ψωμί ολικής άλεσης που επιλέξαμε και για τα διατροφικά σάντουιτς, αποτελεί τον βασικότερο σύμμαχο για την υγεία μας, καθώς ανήκει στην ομάδα τροφών υψηλής βιολογικής αξίας, πλούσιας σε πρεβιοτικά. 

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι τα φυσικά χρώματα των τροφών και η ποικιλία τους είναι ίσως το σημαντικότερο δώρο που μπορούμε να προσφέρουμε στον οργανισμό μας και στη στομαχική υγεία μας. Η ποικιλία των σπόρων, και μάλιστα όχι μόνο των δημητριακών, προσφέρει διαφορετικά καλά μικροβιώματα και αυξάνει τη βιοδιαθεσιμότητα του πεπτικού μας συστήματος, με αποτέλεσμα ένα καλό ανοσοποιητικό σύστημα και μια άριστη ψυχική υγεία και ευεξία.

Η πολύωρη ωρίμανση του ψωμιού, δηλαδή ο χρόνος που το ζυμάρι «ξεκουράζεται», δίνει τη δυνατότητα στους ωφέλιμους μικροοργανισμούς που αναπτύσσονται μέσα στο προζύμι να καταναλώσουν το άμυλο και να διασπάσουν τη γλουτένη. Μ’ αυτόν τον τρόπο το ψωμί σταματά να εκτινάσσει την καμπύλη του σακχάρου στο αίμα και να δημιουργεί προβλήματα στο πεπτικό σύστημα.