Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 50 ευρώ | Δωρεάν παράδοση εντός πόλης Ηρακλείου

Βρείτε μας στα social:

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30 ευρώ

Χειροποίητες παραδοσιακές πίτες ταψιού


Ο Κρητικός Φούρνος ~ Γεύσεις έχοντας πάντα ως γνώμονα τον άνθρωπο, αποφάσισε να επενδύσει στις παραδοσιακές χωριάτικες πίτες ταψιού, καθώς το ελαιόλαδο, που είναι ο βασικός πυλώνας της Μεσογειακής Διατροφής, περιέχει συγκεκριμένη μορφή αντιοξειδωτικών, αλλά και λιπαρών οξέων με ισχυρές για την υγεία ιδιότητες και οφέλη, όπως υψηλή προστασία από καρδιαγγειακές παθήσεις, σε αντίθεση με τα λιπαρά της «φουσκωτής» σφολιάτας που περιέχουν βλαβερές ουσίες, όπως η μαργαρίνη, τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την κατάσταση της καρδιάς και αυξάνει την «κακή» χοληστερόλη, και άλλα επιβλαβή στοιχεία για την υγεία.

«Το χρυσαφένιο υγρό», κατά τον Όμηρο, το ελαιόλαδο, το σύμβολο της υγείας και της δύναμης, είναι η πυξίδα μας.


Οι πίτες μας είναι αποκλειστικά χειροποίητες. Το χέρι είναι απ’ τα βασικότερα αισθητήρια και η αφή έχει την ικανότητα να αφουγκράζεται όχι μόνο τις δυνατότητες, αλλά και τις ανάγκες της ζύμης, που κανένα μηχάνημα δεν μπορεί αλλά και ούτε πρόκειται να προσφέρει, καθώς το χέρι προσαρμόζεται στη ζύμη, και όχι, η ζύμη στο μηχάνημα αλλοιώνοντας και τυποποιώντας το αποτέλεσμα της συνταγής. Οι σωστές κινήσεις της μάλαξης, η ελεγχόμενη και η σταδιακή ρίψη αλευριού στον χυλό, για να δημιουργηθεί μια βελούδινη ζύμη, η θερμοκρασία του χεριού που μεταδίδεται τόσο αρμονικά στο ζυμάρι, αλλά κυρίως ο ανθρώπινος παράγοντας. Το εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό μας απασχολείται και καλύπτει θέσεις εργασίας. Η σπουδαία αυτή τέχνη αναβιώνει, μεταφέρεται από γενιά σε γενιά, για εκείνη την πολύτιμη παραδοσιακή και αυθεντική γεύση, που μας γυρίζει πίσω στα παιδικά μας χρόνια, στα χωριά μας, στα σπίτια των παππούδων μας, όπου οι φουρνιές τους είναι πάντα συνδυασμένες με τη θαλπωρή της αγκαλιάς τους.


Το απαλό και εύπλαστο ζυμάρι έχει βάση άλευρα πρώτης γραμμής και φυσικά το παρθένο ελαιόλαδο δικής μας παραγωγής, και παρασκευάζεται στο χέρι, ανοίγεται σε λεπτά και βελούδινα φύλλα ένα ένα, ενώ στο ψήσιμο αποκτά εκείνο το χρυσοκίτρινο χρώμα και γίνεται υπέροχα κριτσανιστό. Τα γιαχνερά χόρτα, τα μυρωδικά, αλλά και τα λαχανικά είναι καλλιεργημένα σε στρέμματα του Οροπεδίου, δίχως φυτοφάρμακα, και η συγκομιδή τους γίνεται την κατάλληλη στιγμή. Τα τυριά μας, η φέτα, αλλά και η μυζήθρα είναι φτιαγμένα με άλφα ποιότητας γάλατα. Ο βόειος κιμάς, είναι φρέσκος και ψήνεται λίγο πριν την παρασκευή της πίτας, όπως ακριβώς και το φιλέτο κοτόπουλο που προέρχονται από ζώα εκτρεφόμενα από εκλεκτούς παραγωγούς.
Για τους παραπάνω λόγους, είμαστε στην ευχάριστη θέση να σάς παρουσιάσουμε με περηφάνια τις νέες παραδοσιακές χωριάτικες πίτες μας, οι οποίες είναι φτιαγμένες με εκλεκτές πρώτες ύλες, που ούτε μια στιγμή δεν σκεφτήκαμε να κάνουμε έκπτωση σ’ αυτές, και μπορείτε να τις απολαύσετε είτε ως σνακ, πρωινό, αλλά είτε ως κυρίως γεύμα.

Η μαραθόπιτα (νηστήσιμη, vegan) είναι φτιαγμένη με διαλεχτά ένα ένα στο χέρι γιαχνερά χόρτα που φυτρώνουν σε καθάρια χώματα, δίχως καμία ανθρώπινη παρέμβαση. Επίσης, η αγαπημένη μας μαραθόπιτα με σπανάκι και φέτα αποτελεί τον ιδανικό συνδυασμό για τους λάτρεις του είδους.

Η πίτα με τη λαχταριστή μυζήθρα και τη φέτα.

Η πίτα με το πράσο και τη Φέτα. Η γλύκα του πράσου με την πιπεράτη αλλά και πικάντικη φέτα δημιουργεί έναν ανεπανάληπτο συνδυασμό.

Η πίτα με το φιλέτο κοτόπουλο και πιπεριές. Τη διαφορά την κάνει το τρυφερό κοτόπουλο και οι πολύχρωμες μυρωδάτες πιπεριές.

Είναι οι νέες λαχταριστές πίτες μας με το τραγανό χειροποίητο φύλλο και τις εκλεκτές γεμίσεις που σας περιμένουν να τις απολαύσετε στα καταστήματά μας!

Η παράδοση με το πέρασμα του χρόνου γίνεται πολιτισμός, και τα καταστήματά μας πλέον αποτελούν αλυσίδα πολιτισμού.
Και η ιστορία μας γράφεται πάντα με… γεύσεις.