Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30 ευρώ | Δωρεάν παράδοση εντός πόλης Ηρακλείου

Βρείτε μας στα social:

Δωρεάν μεταφορικά για αγορές άνω των 30 ευρώ

Κρητικός Φούρνος Γεύσεις Επαφή με τη φύση

Επαφή με τη Φύση

Κρατώντας την επαφή με τη Φύση μπορεί κανείς εύκολα να καταλάβει πόσο απλά και πόσο μοναδικά λειτουργεί, ευεργετώντας μας, αλλά και εγκαταλείποντάς μας στην αυτοτιμωρία μας για όσα παράλογα προξενούμε εις βάρος της.

Δουλεύοντας έστω και σαν χόμπι με τη γη, ανακαλύπτεις πόσο μοιάζουν όλα μεταξύ τους, πόσο κοινό τρόπο έχουν όλα τα είδη και πώς όλα αγωνίζονται να συμβιώσουν, μα και να επιβιώσουν. Ακόμη, αντιλαμβάνεσαι πόσο σημαντική είναι η ποιότητα σε σχέση με την ποσότητα. Εκτιμάς τη σημασία που έχει να ξεχωρίζεις την ανόθευτη γεύση ή το άρωμα συγκρίνοντας το καθετί που δοκιμάζεις με άλλα παρόμοια. Και, βέβαια, συνειδητοποιείς πόσο μικρός είναι ο κύκλος της ζωής και πόσο αξίζει ο κύκλος του ενός να συνεχίζεται από τον κύκλο του επόμενου.

Θα ήταν ιδανικό, βέβαια, να ζούμε χωρίς τη Βιομηχανία Τροφίμων, αλλά είναι ανέφικτο. Γι’ αυτό, επιλέγουμε να δουλεύουμε με το αγνό προζύμι που μας έχουν φιλέψει σε 3 μονές του Αγίου Όρους, ώστε να κρατάμε όσο γίνεται τη γεύση από τα παλιά.
Ζούμε, με άλλα λόγια, απολαμβάνοντας όλα τα υπέροχα αγαθά που μας προσφέρει η γη όχι με μανία, αλλά με σύνεση! Αγοράζουμε λίγα, τόσα όσα χρειαζόμαστε και, μάλιστα, καλλιεργούμε τη νοοτροπία αυτή και στους πελάτες μας. Μια χούφτα κολοκυθάκια, ένα μάτσο βλήτα, μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και ένα κρίθινο παξιμάδι η άριστη γαστρονομική “παρέα”, λιτή, εύγευστη και υγιεινή! Πολλώ δε μάλλον, με τα κολοκυθάκια και τα βλήτα του κήπου σου, το δικό σου λάδι και το προζυμένιο σκληρό κρίθινο παξιμάδι, όπως ακριβώς αυτό που κράτησε όρθιο τον παππού σου στην Κατοχή. 
 
Αυτό κατέχουμε, αυτό μας εκφράζει, αυτό αγαπάμε και αυτό αναβιώνουμε με ευλαβική προσήλωση και σεβασμό!  
 
 
[row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”604″] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”605″] [/col] [/row] [row] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”606″] [/col] [col span=”6″ span__sm=”12″] [ux_image id=”607″] [/col] [/row]