Tips για τον τέλειο λαδόβρεχτο ντάκο ή αλλιώς… Κουκουβάγια!

Tips για τον τέλειο λαδόβρεχτο ντάκο ή αλλιώς… Κουκουβάγια!

Επιλέγουμε ένα παξιμάδι με περιεκτικότητα  50% σε κριθάρι. 

Το λαδώνουμε και έπειτα το βρέχουμε ελαφρά. Το τοποθετούμε σε ένα βαθύ πιάτο και το αλατίζουμε. 

Έπειτα κόβουμε μια ξεφλουδισμένη ώριμη ντομάτα, σε μικρά κυβάκια πάνω στο παξιμάδι μας, έτσι ώστε οι χυμοί της να «περιλούσουν» το παξιμάδι μας. 

Στη συνέχεια, μπορούμε να προσθέσουμε τριμμένη φέτα ή ξύγαλο και λίγη φρέσκια ρίγανη. 

Αν δεν έχουμε φέτα, λίγο θαλασσινό αλάτι θα κάνει σίγουρα τη διαφορά!!

Μπορούμε επίσης να κάνουμε την ίδια ακριβώς διαδικασία, αντικαθιστώντας την ντομάτα με αβοκάντο, αγγούρι και γιαούρτι ή λαδολέμονο με φρέσκο αχινό!

Σε κάθε περίπτωση, θα έχετε ένα πλήρες, ελαφρύ, υγιεινό απογευματινό ή βραδινό γεύμα.

Αφήστε μια απάντηση