Γιατί να επιλέξω παξιμάδι από τον φούρνο;

Γιατί να επιλέξω παξιμάδι από τον φούρνο;

Στην Κρήτη μας το ποσοστό  κατανάλωσης σε προϊόντα ολικής άλεσης είναι σχεδόν διπλάσιο από την υπόλοιπη Ελλάδα και αυτό οφείλεται στα δημοφιλή σε όλους παξιμάδια, που φτιάχνονται κυρίως από άλευρα ολικής αλέσεως.
 
Επιπλέον η Κρήτη, είναι ίσως το μοναδικό μέρος στον κόσμο, όπου το κριθάρι τρώγεται μαζί με το φλοιό του, το λεγόμενο: Άγανο!
 
Όπως καταλαβαίνετε, το παξιμάδι είναι απόλυτα συνδεδεμένο με την κρητική παράδοση και τις γευστικές μας αναμνήσεις! 
Αποτελεί ένα από τα βασικά είδη στη διατροφή μας. 
 
Όπως το ψωμί, έτσι και το παξιμάδι, κατά τη δημιουργία του, απαιτεί αγνά υλικά και σωστή διαχείριση! 
 
Ένα μεγάλο μυστικό για ένα καλό παξιμάδι που το γνωρίζουν οι περισσότεροι φουρνάρηδες, είναι πως πρέπει να διπλοφουρνιστεί και να μείνει πολλές ώρες σε χαμηλή φωτιά έτσι ώστε να αποξηραθεί τελείως και να μην μείνει καθόλου υγρασία μέσα!
 
Το πιο σημαντικό όμως είναι, πως αν προτιμήσουμε το παξιμάδι από το φούρνο μας αντί από κάποιο ράφι, θα αποφύγουμε τα συντηρητικά, δίνοντας στην οικογένειά μας ένα αγνό, ποιοτικό και υγιεινό προιόν, φτιαγμένο με αγάπη & μεράκι…

Αφήστε μια απάντηση